Nieuwe modellen

Geplaatst op door in de categorie Nieuws

Elektrische Peugeot Boxer en Citroën Jumper gepresenteerd

Groupe PSA presenteert tijdens de Birmingham Commercial Vehicle Show twee nieuwe elektrische bestellers. Zowel de Peugeot Boxer als de Citroën Jumper krijgen een nieuwe EV-variant.

Tijdens de bedrijfsautoshow in Birmingham tonen zowel Citroën als Peugeot elektrische versies van hun grote bedrijfswagens: de Jumper en de Boxer. Veel informatie laat Groupe PSA nog niet los; het gaat volgens het Franse concern immers nog om vooruitblikken op definitieve productieversies.

Wel benoemen de Franse merken dat de actieradius van de lengtevarianten L1 en L2 op 225 kilometer moet liggen. De L3- en L4-smaken zouden 270 kilometer ver moeten kunnen komen op een lading. Hoe groot het accupakket is en hoe krachtig de elektromotoren zijn, is vooralsnog niet bekend. Wel weten we dat de stekkerbussen net als de reguliere versies én het origineel van Fiat (de Ducato) in het Italiaanse Val di Sangro gebouwd gaan worden. De EV-versies zijn omgebouwd door BD Auto. We zijn in afwachting van een reactie van zowel Citroën als Peugeot over een mogelijke komst naar Nederland.

Volgens Citroën komt de elektrische Jumper mogelijk in het tweede kwartaal van dit jaar naar ons land, maar helemaal vast staat dat nog niet.

Nieuwe Boxer, Jumper en Movano komen uit Polen

PSA, het moederbedrijf van Peugeot, Citroën en Opel, breidt haar productiecapaciteit voor de grote bestelauto’s Boxer, Jumper en Movano uit met een productielocatie in het Poolse Gliwice.

“Dit goede nieuws voor Gliwice is een duidelijk teken dat ons Excellent Plant-programma in alle Europese landen wordt uitgevoerd en dat het synergieën en efficiëntie oplevert. De prestaties van onze vestigingen zullen een belangrijke factor zijn om onze ambities op de markt voor bestelauto’s waar te maken en onze klanten het beste aanbod in dit segment voor al onze merken te garanderen”, aldus Yann Vincent, Executive Vice-President, Manufacturing & Supply Chain van PSA.

“Het verwelkomen van de productie van grote bestelauto’ss is een belangrijke mijlpaal voor de toekomst van de locatie in Gliwice en ook een grote uitdaging om de hoogste niveaus van efficiëntie en kwaliteit te bereiken voor de tevredenheid van zakelijke klanten. We zullen in de komende jaren onze flexibiliteit tonen om onze processen aan te passen aan de productie van dit type voertuig en zo het geschonken vertrouwen in ons te bevestigen”, zegt Andrzej Korpak, die de PSA-fabriek van Gliwice Group beheert.

Groupe PSA is van plan haar marktaandeel in Europa verder te versterken en de ontwikkeling in de andere regio’s te versnellen.

De SevelSud-fabriek (FCA / PSA-joint venture gevestigd in Val di Sangro, Italië) heeft de afgelopen drie jaar zijn productiecapaciteit overschreden met de productie van de Peugeot Boxer, Citroën Jumper en Fiat Ducato. De overgang van de Opel- en Vauxhall-merken naar het SevelSud-platform vraagt extra productiecapaciteit. Groupe PSA heeft besloten zijn aanwezigheid in Gliwice in Polen uit te breiden om zijn potentie en concurrentievermogen ten volle te benutten. Het is overigens niet ondenkbaar dat de investering in Gliwice betekent dat PSA voorsorteert op een vertrek uit de SevelSud-alliantie.

De fabriek zal worden getransformeerd naar het voeren lichte bedrijfsvoertuigen en ook worden aangepast aan het specifieke platform voor grote bestelwagens. De investering is gericht op het garanderen van de productiecapaciteit van de fabriek van maximaal 100.000 grote bestelauto’s per jaar.

Door de toename van de productiecapaciteit in het segment van grote bestelwagens voor de merken Peugeot, Citroën, Opel en Vauxhall zal Groupe PSA eind 2021 zijn klanten beter kunnen bevoorraden en zal het meer dan een decennium zichtbaarheid in Gliwice bieden.

Toyota levert 50ste Zonnebloemauto

Toyota is de leverancier van de 50ste Zonnebloemauto die onlangs door Eric Louwman (President Louwman Group) werd overhandigd aan Marc Damen (Directeur Nationale Vereniging de Zonnebloem) in het Louwman Museum te Den Haag. Het gaat om een Toyota PROACE die speciaal door Welzorg Auto op Maatis aangepast voor passagiers met een rolstoel om zo gemakkelijk in en uit de personenbus te komen. De PROACE is per dag te huur tegen een gereduceerd tarief met als standplaats het Louwman Museum. 

“De Zonnebloemauto geeft huurders bewegingsvrijheid”, vertelt Marc Damen, Zonnebloemdirecteur. “Mooi dat we dit in de samenwerking met Welzorg Auto op Maat en de Louwman Group mogelijk kunnen maken. Want wanneer iemand door een lichamelijke beperking zijn leven in een rolstoel doorbrengt, ziet de wereld er vaak anders uit. Een eigen auto aanpassen is kostbaar en het openbaar en aangepast vervoer hebben veel haken en ogen. De Zonnebloem biedt rolstoelvervoer voor een betaalbare prijs. De huurder bepaalt zelf waarheen en wanneer hij gaat.”

Welzorg Auto op Maat
De aangepaste Toyota PROACE is mede mogelijk gemaakt door Welzorg Auto op Maat en Toyota Nederland (Louwman & Parqui) onderdeel van de Louwman Group. Welzorg Auto op Maat is gespecialiseerd in auto-aanpassingen voor mensen met een functie- of mobiliteitsbeperking en regelt alle aanpassingen van de PROACE. Voordelen van de aangepaste PROACE is het gemak waarmee een passagier met een rolstoel of scootmobiel in en uit de auto kan komen. En de zitpositie is hoger waardoor de passagier een beter zicht heeft. Behalve voor een rolstoel is er plek voor zes personen; zo kun je dus gezellig met elkaar op pad.

Mobiliteit opent je wereld
Eric Louwman: “Als Louwman Group vinden we het belangrijk om iedereen de mogelijkheid te bieden om mobiel te zijn. Daarom werken we graag mee aan dit initiatief. De Zonnebloemauto geeft vrienden en/of familie de mogelijkheid om mensen met een rolstoel of scootmobiel gemakkelijk mee te vragen. Mobiliteit opent je wereld, en stelt zo iedereen in staat ervan te genieten.”

Symbolische sleutel
Wethouder Parbhudayal (Zorg, Jeugd en Volksgezondheid, Gemeente Den Haag): “Den Haag vindt goede zorg belangrijk en dat iedereen op een waardige manier thuis kan blijven wonen. Vervoer voor dagjes uit is dan ook heel hard nodig. Ik ben trots dat de Gemeente Den Haag koploper is met 6 Zonnebloemauto’s in de regio. Er is dus duidelijk een behoefte en ik daag andere gemeentes uit om ook een Zonnebloemauto aan te bieden.”

Na de onthulling reikte de wethouder symbolisch de sleutel van de Zonnebloemauto aan mevrouw Smitskam-Reijman van de Zonnebloemafdeling Den Haag. Als verrassing mag zij de PROACE een dag gratis huren. Smitskam-Reijman: “Deze Zonnebloemauto is groot, maar mijn kinderen kunnen hem besturen, dus ik ga met mijn kinderen en kleinkinderen overleggen over een gezellig dagje uit met z’n allen.”

Gereduceerd dagtarief 
De standplaats van de Toyota PROACE van de Zonnebloem is het Louwman Museum in Den Haag en kan tegen een gereduceerd dagtarief van 40 euro gehuurd worden, inclusief 100 vrije kilometers (iedere extra kilometer 0,20 eurocent). De Zonnebloem maakt al 70 jaar lang onder meer dagjes uit en aangepaste vakantie mogelijk. De vereniging telt maar liefst 38.000 vrijwilligers.

Terug naar het overzicht