Nieuws

“Renault schrapt Scenic, Espace en Talisman uit modellengamma”

De Franse autobouwer wil zich meer richten op suv’s en crossovers en snijdt in de kosten.

Autofabrikant Renault overweegt om onder andere de Espace, Scenic en Talisman te schrappen. Op deze manier wil het bedrijf fors in de kosten snijden, zo meldt Automotive News Europe op basis van een aantal bronnen. Ook wil het bedrijf zich meer richten op suv’s en crossovers. Renault heeft momenteel ongeveer 50 modellen in het gamma.
Concurrent PSA voerde een aantal jaren geleden een soortgelijke reorganisatie door, waarbij het aantal modellen werd teruggebracht van 45 naar 26, wat een kostenbesparing opleverde van 300 miljoen euro per jaar. Renault zou volgens de bronnen in de komende drie jaar voor in totaal 2 miljard euro willen bezuinigen.
Vorig jaar verkocht Renault 77.507 Scenics in Europa, 16 procent minder dan het jaar daarvoor. De verkoop van de Talisman in de EU daalde met 20 procent. Het schrappen van de Espace en de Scenic zou ruimte vrijmaken voor grotere versies van de Kadjar, aldus ANE.

Renault, dat nog middenin de afwikkeling van het Ghosn-schandaal zit, geeft zelf geen commentaar.


  Nieuwe Volkswagen Caddy: ‘Der Klassenprimus’

Klassenprimus is de prachtige term die Heinz-Jürgen Löw, verantwoordelijk voor sales en marketing bij VW Nutsfahrzeuge, gebruikt om de nieuwe Caddy alvast te positioneren: de auto moet ten opzichte van de concurrenten als de premiumkeuze gelden. Dat belooft wat. Hij staat – hoe kan het ook anders bij een moderne Volkswagen – op het MQB-platform dat de Golf 8 eveneens als basis heeft. Het duurt overigens nog even voordat die hier is; de dealers in Duitsland, Oostenrijk en Polen zijn als eersten aan de beurt om de Caddy in de showrooms te krijgen; Nederland volgt ‘nog voor het einde van het jaar’, aldus importeur Pon. Dat geldt dan voor de normale (of korte) versie, want de verlengde Caddy Maxi komt pas in het voorjaar. Ons land wordt ondanks de gemaakte keuze samen met Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Spanje, België en Turkije gerekend tot de belangrijke exportmarkten voor het model.

Voor de bestaande (bestelauto-)uitvoeringen komen nieuwe namen: Trendline wordt eenvoudigweg Caddy, Comfortline gaat Life heten en de Highline krijgt de aanduiding Style. Bij dat alles heeft de Caddy het wat uitstraling betreft helemaal bij het oude gelaten, in de zin dat je hem niet snel met een bestelauto van een ander merk zou verwisselen. “Het belangrijkste is de lijn aan de onderzijde van de zijruit en hoe die bij de B-stijl omhoog loopt naar het dak. Dat is typisch Caddy, maar dat geldt ook voor de brede voorruit, de slanke A-stijlen en de proporties van de neus. Al die verhoudingen moeten precies goed zijn om van een bestelauto een Caddy te maken.” Voor het eerst heeft de Caddy onder de bumper een grille met een patroon allemaal zeshoeken, als platgedrukte honingraten. “Dat is een nieuw, gezichtsbepalend element, waarmee we samen met de normale of led-koplampen een aantal onderling sterk onderscheidende uitvoeringen konden samenstellen”, legt VW uit. De flanken hebben meer welvingen gekregen (‘schouders’), terwijl achteraan een sterk afwijkend design opvalt. Hier is de auto niet direct meer als Caddy herkenbaar, maar dat beeld zal als de auto eenmaal op de weg verschijnt snel veranderen.

De Caddy heeft straks de primeur in zijn segment van het digitale instrumentarium (optie) en een centraal informatiedisplay van 6,5 tot 10,0 inch, waardoor er volgens VW een ‘digitaal landschap’ ontstaat dat het de naam ‘Innovision Cockpit’ heeft gegeven. De basisfuncties voor de bediening zijn te bereiken via apps op het scherm en die kun je naar wens indelen door ze, net als op een smartphone, naar de gewenste plek te slepen. De vertrouwde draaiknop voor de verlichting maakt plaats voor een paneeltje met tiptoetsen naast het instrumentarium. Voor de veiligheid zijn er nu tot wel 19 assistentiesystemen aan boord, waarvan zes nieuwe. Daaronder valt Travel Assist, dat over het gehele snelheidsbereik ondersteuning biedt aan de chauffeur. Op motorisch gebied is er altijd een 2.0 TDI onder de kap gemonteerd; het gaat om een vernieuwde versie van de bekende dieselmotor met nu 75 tot 122 pk. Voor het eerst is de Twindosing-technologie toegepast, waarbij twee achter elkaar geplaatste SCR-katalysatoren met elk hun eigen AdBlue-inspuiting de emissie van NOx tot een minimum terugbrengen. Er is ook een 1.5 TGI benzine/aardgas-versie van 116 pk aangekondigd; de 116 PK 1.5 TSI benzinemotor komt niet naar ons land.


ACTIE!

Elektrische modellen met 4% bijtelling en meer .. 

Volledig elektrische modellen


Exclusieve, jong gebruikte auto’s

Ik bied nu ook exclusieve, jonge gebruikte auto’s aan, met maximaal 80.000 km en jonger dan 5 jaar. De auto’s komen uit het buitenland waardoor ze veel voordeel bieden ten opzichte van vergelijkbare gebruikte auto’s uit Nederland. U geeft aan welke auto u zoekt en ik zoek voor u de beste auto uit, uit een voorraad van ca. 100.000 auto’s. 

Gebruik het contactformulier voor aanvraag van de gewenste occasion en kijk bij exclusieve occasions voor enkele voorbeelden.


Leaseplan: Europese ev-rijders betalen 4 procent minder belasting 


Sale and lease back!
In deze lastige crisistijd heeft u wellicht behoefte aan meer liquide middelen. In dat geval biedt verkoop van uw eigen auto(‘s) en het terugleasen daarvan op financial lease-basis uitkomst.
U verkoopt uw auto aan de bank, ontvangt direct geld en least de auto weer terug. U blijft er dus gewoon mee rijden.
De auto(‘s) blijft (blijven) ook op uw balans staan. U blijft eigenaar.

Meer weten of een offerte? Neem contact op.


De Citroën DS9 is onthuld in Parijs!

In de loop van dit jaar leverbaar in Nederland. Neem contact op voor meer informatie en reserveringen.

 

 


De nieuwe Volkswagen ID3

U kunt via De Bruijn Automotive als één van de eersten rijden in de volledig elecktrische Volkswagen ID3!
» Prijs vanaf € 30.000,-. Actieradius tot 550 km.
» 8% fiscale bijtelling

Meer zien van de VW ID3? Klik hier: Volkswagen ID3

Reserveer nu alvast uw ID3 via het contactformulier en ik neem contact met u op.