Volledig elektrische modellen

Laadpalen plaatsen doen we extra groen doordat we voor elk geplaatst oplaadpunt ook een nieuwe boom laten aanplanten! Dat levert extra CO2 compensatie op en we doen dit in samenwerking met Trees4All. Vraag HIER meer info en een gratis prijsopgave aan:

Aanschafsubsidie EV’s voor particulieren

Klik HIER voor de subsidie-aanvraag!

De ANWB schreef een aardig stukje over opladen versus tanken:

Waarom laden langer duurt, maar je minder tijd langs de weg staat.
De tijd die opladen in beslag neemt is voor veel mensen reden om nog niet elektrisch te gaan rijden. Het klopt dat het opladen van een accu meer tijd in beslag neemt dan tanken van benzine of diesel. Zelfs wanneer je gaat snelladen langs de snelweg, ben je al snel zo’n twintig minuten kwijt voor je weer op weg kunt. In vier minuten zit de tank van je auto vol met brandstof, heb je afgerekend en ben je weer op weg. Dat scheelt nogal, toch?

Er is één heel belangrijk verschil. Voor een volle tank benzine of diesel moet je altijd langs een tankstation. Een elektrische auto hang je thuis of op kantoor aan een laadpaal en laadt vooral op wanneer je zelf ligt te slapen of aan het werk bent. Dat kost je dus nauwelijks extra tijd. Alleen wanneer je in één keer verder moet rijden dan de actieradius van je elektrische auto toestaat, dan zal je langs de weg moeten snelladen en ben je wat meer tijd kwijt. Bij een moderne elektrische auto hebben we het dan al snel over 250 kilometer, na zo’n lange rit is het sowieso aan te raden even een pauze in te lassen voor je weer in de auto springt. Overigens hoef je niet lang te zoeken naar een oplaadpunt: Nederland heeft met ruim 48.000 openbare laadpalen de grootste laaddichtheid van Europa.
Voor gemiddeld gebruik van een elektrische auto gaan we uit van tien procent snelladen voor de totale laadbehoefte, je laadt immers zo veel mogelijk thuis of op het werk. Gemiddeld ben je dus voor maar tien procent van al je kilometers aangewezen op laden langs de weg, terwijl je met een brandstofauto voor de volle honderd procent langs de kant van de weg staat te tanken. Bij twintig minuten snelladen en vier minuten tanken sta je met een benzineauto dus twee keer langer langs de weg stil dan met een elektrische auto! Daar komt nog bij dat je geen vieze en stinkende handen krijgt van laden.
Aangezien auto’s steeds sneller kunnen snelladen en de accucapaciteit van nieuwe elektrische auto’s nog steeds toeneemt, zal je in de toekomst alleen maar minder en korter langs de weg staan te laden. Het klopt dus dat laden langer duurt dan tanken, maar je staat in totaal minder lang stil langs de kant van de weg.


Een volledig elektrische bestelwagen? Dat kan met de VW e-Crafter vanaf € 55.990,-

e-Crafter | Bourguignon

Neem contact op voor een passende offerte.

 

 

 

 

 


 De nieuwe en volledig elektrische Peugeot e-2008 is nu leverbaar! 

Voorbeeld: 2008 EV GT PREMIERE 136 PK rijklaar voor € 38.490,- exclusief BTW.
incl. opties: speciale metaallak, Blanc Nacre of Bleu Vertigo, panoramisch schuifdak, Pack Drive Assist Plus,
kleur interieur: Stof/kunstleder, Traxx

Neem contact op voor een passende offerte. 

Laadpalen plaatsen doen we extra groen doordat we voor elk geplaatst oplaadpunt ook een nieuwe boom laten aanplanten! Dat levert extra CO2 compensatie op en we doen dit in samenwerking met Trees4All. Vraag HIER meer info en een gratis prijsopgave aan: